Stäng

Givande

Vill du ta körkort så får du skynda dig - för snart blir det svårare!

Att ta körkort gör man ju för att lära sig köra bil, så hur vida förändringarna är negativa kan diskuteras. Det kommer iallafall att bli förändringar på teoriprovet inom en snar framtid!

Funderar du på att ta körkort? Då får du skynda dig, för snart kommer det att bli svårare! 

Trafikverket har enligt rapporter från SVT bestämt sig för att göra en förändring på kunskapsdelen (teoriprovet) vilken kan innebära att det kommer bli betydligt svårare att lyckas med provet. Det vill säga om du inte pluggar tillräckligt bra!

För det nya systemet kommer nämligen att skapa hela 16 unika prov, så att du inte kan få samma frågor på flera prov om du skulle misslyckas första gången.

Bild: Pixabay

Och misslyckas första gången är det många som gör, det finns mängder utav människor som tror att dom kan mer än vad dom egentligen kan. Det är nämligen upp till 45% som misslyckas med teoriprovet på första försöket. 

Bild: Pixabay

Förr kunde man misslyckas och hoppas på att man får samma frågor på andra försöket, men det kommer alltså inte vara möjligt med det nya systemet som Trafikverket kommer att införa. 

Förändringen är egentligen positiv, det betyder ju i slutändan att vi kommer ha bättre förare ute i trafiken, som helt enkelt har mer kunskap än personer som tagit sitt körkort under tidigare år. 

Se videon nedan

Omslagsbild: Nyheter24

Dela artikeln

Dela på Twitter