Stäng

Givande

Grattis ungdomar! Nu blir det lättare att ta körkort om du är pank!

Nu kommer det bli enklare att ta körkort ifall du inte har pengar! Det är nästan ett krav att arbetslösa ungdomar har körkort om de ska få ett jobb överhuvudtaget.

Från och med nästa år kommer du som är 18 år och äldre som är arbetslös och kanske inte gått ur gymnasiet kunna ta studielån för att ta körkort! Detta säger partiledaren i Vänsterpartiet Jonas Sjöstedt under en konferens. 

Idag lånar många pengar till sitt körkort av banker men inte alla klarar deras kreditkollar. Snart kanske fler kan låna pengar till sin körkortsutbildning.

För att unga ska öka sina chanser att få jobb har det föreslagits att göra det möjligt att låna upp till 25000kr hos CSN för att ta B-körkort. Kravet för att få detta CSN-lån är att man har en avslutad gymnasieexamen med godkända betyg. Men nu kommer det alltså bli möjligt att trots utan gymnasieexamen och godkända betyg kunna ta studielån till körkort!

Detta ger unga en mycket bättre chans att få jobb och ökar dessutom motivationen att slutföra sin gymnasieutbildning.

Partiledaren Jonas Sjöstedt håller ett tal om studielånet som efter årsskiftet kommer kunna finansera körkort för ungdomar som är arbetslösa

Det kan ställas vissa krav

Det är fortfarande oklart om föslaget kommer gå igenom, det är bland annat inte bestämt än ifall det kommer vara någon åldersgräns på möjligheten att få låna, det står även i förslaget att ”det är sannolikt att den kommer att avgränsas till vissa åldersgränser”.

Det kan även hända att det blir endast arbetslösa som inte haft jobb under en lång tid som blir berättigade lånet.

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter