Stäng

Sport

Varför den franska fotbollen förutspås få en finansiell kris efter den senaste kollapsen av en TV-deal på rekordnivå

Den franska fotbollen är oerhört omtyckt runt om i världen, inte minst i Frankrike. Fransmännen har sedan länge varit väldigt duktiga inom sporten, samt har levererat många spelare på den absolut toppnivån. Deras landslag är ständigt rankat som ett av de

 

Den franska fotbollen är oerhört populär
För de som älskar fotboll är den franska ligan en favorit. Ligue 1 levererar ständigt kvalitativ fotboll, samt att den inhemska ligan håller en nivå som kan mäta sig med vilken liga som helst, exempelvis Premier League, La Liga eller Serie A. Lag som PSG (Paris Saint Germain) eller Marseilles ses ständigt inom Champions League, samt att världens bästa spelare dras till Frankrikes bästa lag tack vare den höga nivå som ligan och landet erbjuder.

 

Frankrikes landslag är ett av världens bästa, samt inkluderar för närvarande stjärnspelare som Antoine Griezmann, Olivier Giroud och den stora världsstjärnan Kylian Mbappe (som för närvarande spelar i PSG).

 

Tidigare stjärnspelare från Frankrike inkluderar Thierry Henry, Zinedine Zidane, Michel Platini och Eric Cantona, vilket attesterar till vilken fantastisk fotbollsnation Frankrike är.

 

Rekorddealen kollapsar
Den rekorddeal som Ligue de Football Professionnell (LFP) kommit överens om med den enorma utsändaren Mediapro kollapsade bara några månader in i det nyskrivna kontraktet. En av anledningarna till att det fyra år långa kontraktet till slut kollapsade var att Mediapro inte genomförde de planerade betalningarna, något som satte käppar i hjulen för lagen inom den franska ligan.

 

Dealen som var beräknad att vara värd 3 miljarder euro kollapsade till slut och nu står den franska fotbollen inför ett vägskäl som kan sluta med katastrof om det inte hanteras på ett bra sätt.

 

Istället för att se på fransk fotboll kommer du att få vända dig till andra ligor inom den närmaste framtiden, eller möjligtvis streama filmer och serier, eller lira blackjack online.

 

Möjliga effekter av att TV-dealen kollapsar
Vilka effekter som denna kollaps kommer att få är svårt att avgöra efter så här kort tid. Något som dock är relativt säkert är att den franska fotbollen nu står inför en tuff period framöver. De ekonomiska konsekvenserna kommer att slå hårt mot många av de franska klubbarna, inte minst de som redan har det relativt tufft ekonomiskt tack vare andra bakslag som 2020 har levererat, samt även de som har väldigt högavlönade spelare på lönelistan.

 

I värsta fall kan den franska ligan få se några eller många av dess toppspelare försvinna till andra större ligor runt om i världen, exempelvis La Liga, Serie A eller Premier League. I dessa osäkra tider är det bara en sak som är relativt säker, nämligen att den franska ligan står inför stora osäkerheter, något som antingen kan lösa sig, eller slut med katastrof. Hur resultatet kommer att bli får vi helt enkelt vänta och se.

 

Summering
Den franska fotbollen är oerhört populär runt om i världen, samt att den franska fotbollen levererar riktigt bra fotboll och kan mäta sig med andra större ligor runt om i världen. Deras TV-kontrakt med mediejätten Mediapro kollapsade dock av ett flertal olika anledningar, något som har resulterat i ekonomiska svårigheter och osäkerheter inom den franska fotbollen.

 

Hur resultatet kommer att bli i slutändan är svårt att avgöra, men det är inte omöjligt att några av ligans stjärnspelare kommer att bli sålda till andra stora ligor runt om i världen, exempelvis La Liga eller Premier League.

 

Vi väntar med spänning för att se hur den franska fotbollen ska klara sig.

Dela artikeln

Dela på Twitter