Stäng

Nöje

Vad skulle hända med kroppen om man slutar att dricka vatten?

Utan vatten hade människan inte överlevt, men vad är det egentligen som gör vatten så viktigt? Häng med så ska du få svar på alla frågor du haft om den livsviktiga vätskan!

Att dricka vatten är någonting som vi gör varje dag, oavsett om det är vanligt kranvatten eller om vattnet kommer i andra former så som juice eller läsk, ja till och med öl. 

Den genomsnittliga människan dricker ungefär 1000 liter vatten varje år, vilket är mer än två och en halv liter per dag. Det är lätt att ta denna livsviktiga vätska för givet, då nästan 1 miljard människor på jorden inte har tillgång till rent vatten! 

Bild: Youtube

Dom har alltså inte tillgång till en utav dom viktigaste nödvändigheterna en människa behöver för att överleva, när vi ändå pratar om vatten kan vi passa på att berätta att det finns mer människor som äger en mobiltelefon i världen än vad det finns personer som har tillgång till en toalett.

Över 2,3 miljarder människor världen över, saknar tillgång till en helt vanlig toalett. Hur sjukt är inte det!

Så vad händer egentligen med kroppen om man inte har tillgång till denna viktiga vätska? Kolla in klippet nedan så kommer du förstå varför vatten är så viktigt!

Se videon nedan
Klicka här för att stänga reklamfilmen och se videon.

I klippet nedan kan du reda på om du dricker för lite vatten

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter