Stäng

Nyheter

Nu kan du bli polisanmäld om du fuskar på körkortsprovet

Nu är det slut fuskat - det är säkrare för alla!

Nu skärper Trafikverket reglerna som avser fusk under körkortsprovet - det kommer nu bli möjligt att bli polisanmäld om fusket skulle upptäckas.

Att fuska på körkortsprovet är i nuläget inget brott enligt svensk lag, men med ändringen som Trafikverket genomför så kommer det bli förändringar. 

Bild: DTS

Man kommer nu få lämna in ett intyg på att man inte har fuskat under provet, om det visar sig att personen har lämnat in ett falskt intyg kommer personen att kunna bli polisanmäld. 

En annan konsekvens av detta kommer även vara att personen som fuskat måste kontaktas av Trafikverket, för att kunna boka en ny tid för provet. Trafikverket kommer nu mera att tilldela fuskare en tid, istället för att man själv kan boka om provtillfället. 

Bild: SVT

Förhoppningen med ändringen är en säkrare trafik för alla trafikanter, att någon som egentligen inte kan trafikreglerna tar sig ut på gatorna är nämligen en fara för både personen som saknar kunskap och för andra människor som vistas i trafiken.

– Det här är ytterligare ett välkommet steg för att främja trafiksäkerheten, säger Berit Johansson ordförande på STR (Sveriges Trafikutbildares Riksförbund) till 24Helsingborg.se

 

Se videon nedan

Källa: Nyheter24.se

Omslagsbild: Nyheter24.se

Dela artikeln

Dela på Twitter