Stäng

Givande

Energidrycker - så mycket skadas kroppen av bara EN burk!

Det smakar gott och du blir pigg, som utlovat. Men vad gömmer sig bakom löftena - vad gör energidrycken med din kropp, egentligen?

Att dricka energidrycker är skadligare än vad du tror, det räcker med endast EN burk för att din kropp ska ta skada!

Det är förmodligen ingen nyhet att energidrycker är skadligt men alldeles för få människor bryr sig om det och förstår den faktiskt risken med dem.

Är du en av dem som kanske dricker en burk innan träning, på lanet, eller kanske till vardags? Då borde du verkligen tänka över det.

I en ny studie fick ett hundratal människor lämna sina värden hos en läkare. Sedan fick dem ungefär 48cl energidryck som innehöll taurin, koffein och andra tillsatser.

Bara den burken - motsvarande en vanlig läskburk lämnade enorma konsekvenser på kroppen.

Efter att testpersonerna druckit energidrycken fick de lämna samma prover igen men denna gången var det många värden som förändrats radikalt!

Blodtrycket steg fort, nivåerna av noradrenalin ökade och hjärtat slog mycket snabbare och i vissa fall oregelbundet.

Alla effekter kunde leda till direkta hjärtfel - och det var bara EN bruk! Då har vi inte ens pratat om vad alla sötningsmedel och socker i samma dryck gjorde utöver det.

Människor som dricker energidryck ofta eller i stora mängder löper alltså större risk för sjukdomar och problem relaterade till hjärtat än vad dom som inte dricker gör!

Se videon nedan
Får detta dig att tänka om?

Dela artikeln

Dela på Twitter