Stäng

Givande

Elon Musk har skickat upp sin Tesla i rymden - påbörjar nu sin resa till Mars

Se på när rymdraketen "Falcon Heavy" skjuts upp för första gången, i raketen finns Elon Musks personliga Tesla Roadster som nu påbörjar sin resa mot Mars.

Om du missade den otroligt spännande raketuppskjutningen i går, så får du en andra chans att titta på reprisen lite längre ner!

Space X tillsammans med Elon Musk testade under gårdagen sin största rymdraket någonsin, nämligen "Falcon Heavy". Kraften hos raketen kommer att göra den till den mest kraftfulla rymdraketen som någonsin har skapats, endast "Saturn V Raketen" som skickades upp 1973 har levererat en större mängd vikt än "Falcon Heavy". 

Bild: Youtube

Falcon Heavy kommer att klara av att lyfta 61 ton material ut i rymden, med bara en tredje del av kostnaden av dom raketer som används nu, för att till ex leverera material till rymdstationen.

Vanligtvis brukar man fylla raketen med metaller och andra tunga saker för att testa kapaciteten på rymdraketen, men Elon Musk tyckte att detta var tråkigt.. Så han bestämde sig för att ladda raketen med sin egna privata Tesla Roadster!! 

Starman i Elons Tesla Roadster i en omloppsbana runt Jorden - Bild: Youtube

Han skickade alltså i väg sin bil ut i rymden, som nu är på väg i mot Mars och som senare kommer att åka i en omloppsbana runt vår sol.. 

I handsfacket på bilen ligger en kopia av filmen "Liftarens Guide till Galaxen" och i framsätet sitter en docka som fått namnet "Starman" som en hyllning till David Bowie. 

Kolla in hela raketuppskjutningen i klippet nedanför!

Se videon nedan

Se mer information i klippet nedan:

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter