Mat
Vi frågade experter huruvida skölja av rå kyckling var viktigt eller slöseri med tid
Buzzfeed frågade sina läsare: "Om det sköljde sin kyckling innan de tillagar den".
Resultatet var delat. De flesta sa nej, men ett betydande antal sa ja - de sköljer verkligen sin råa kyckling innan den lagas. ????
Så vem har faktiskt rätt, hygien-vis? För att komma till botten av denna fråga bestämde jag mig för att fråga experterna.
Jag vände mig till två av dem: En bakterieexpert och hälsaprofessor
Bakterieexpert och professor i miljöhälsa vid University of Arizona Kelly Reynolds.
Sa överaskande nog att. Nej du ska inte skölja av din råa kyckling innan du tillagar den. Hon fyllde även i med att tilläga:
"Tvätta kycklingen tar inte bort några patogener", sa Reynolds. Patogener är de bakterier som orsakar sjukdom, eftersom inte alla bakterier gör dig sjuk.
Men! Jag ville veta, vad händer om du tvättar kycklingen med riktigt varmt vatten?
Enligt Reynolds skulle varmt vatten inte göra någon skillnad. Det vill säga, om du inte kokade kycklingen i några minuter. Och då skulle du i princip bara lagad den, inte bara "skölja" kycklingen i vattnet.
Enligt USDA bör du inte tvätta rå kyckling eller annat kött, eftersom du kan sprida potentiella bakterier till andra livsmedel, redskap och ytor.
Och i själva verket tvättar det inte ens bakterierna av din kyckling. Även om du kanske tycker att tvätta din kyckling tar bort bakterier eller skadlig slem, "är några av bakterierna så tätt förbundna att du inte kan ta bort dem oavsett hur många gånger du tvättat det", berättade Gravely. Lyckligtvis när du tilllagar köttet så kommer du att döda alla närvarande bakterier. För att vara helt säker på att du har dödat alla bakterier, bör du använda en termometer för att säkerställa att ditt kött har nått en intern temperatur 73 grader.