Stäng

Givande

Trött på att få vinfläckar på dina kläder? Så här gör du för att ta bort dem!

Du har precis köpt nya kläder och ska ut på fest, men då är olyckan framme och du råkar spilla lite rödvin. Detta är ett scenario som vi många varit med om förr, men med rätt teknik kan man faktiskt få bort fläckarna.

Efter som du är här så antar vi att du som många andra gillar att ta dig ett glas rött nån gång i bland, speciellt nu när solen börjat titta fram.

Men om det är någonting som vi alla avskyr med vin, så måste det vara dom ofantligt hemska fläckarna som uppstår om man råkar att spilla det på kläderna. 

Bild: Finedininglovers

Detta är ju något som är speciellt tråkigt när det händer, om man precis köpt sig en ny skjorta, eller en härlig sommarklänning. Efter olyckan varit framme är det många som ger upp hoppet och antar att dom aldrig kommer att få bort fläckarna.. 

Det är det första man inte får göra, för ju längre man väntar destu svårare blir det att få bort den! Det absolut bästa är att vara väl förbered på vad man ska göra  och sedan göra det direkt efter man spillt. 

Så vad ska man egentligen göra?

Bild: Pixabay

Det första du bör göra direkt efter du spillt vin på dina kläder är att badda fläcken med hushållspapper för att ta bort överflödigt vin som ännu inte absorberats, efter detta ska du hälla på mineralvatten över hela fläcken för att sedan täcka hela fläcken med ett tjockt lager av salt. Saltet kommer att hjälpa till att absorbera upp vinet ur kläderna. 

Bara denna process hjälper inte alltid att ta bort hela fläcken, i såfall kan du repetera detta steget tills du uppnår ett resultat du är nöjd med. 

Bild: Photosearch

Om det mot förmodan inte skulle fungera, så kan du efter detta steg applicera fläckborttagningsmedel och låta detta verka en stund. 

Detta kommer förhoppningsvis att ta bort resterna av vinfläcken, om inte annat kan du alltid slänga in den i tvättmaskinen med ett medel som är till för att ta bort fläckar. 

Men vad gör du då om fläcken redan har torkat? Testa med att hälla vodka över fläcken, för att få den att lösas upp. Du kan sedan tvätta ren den i kallt vatten och om du ändå inte är nöjd, gör om steget med salt. 

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter