Stäng

Hem & Fritid

Ta reda på vad du tycker om att göra med hjälp av en karriärcoach

Vet du vad du vill göra med ditt liv? Om inte, oroa dig inte - många människor har ingen klar uppfattning om vad de vill göra med sina liv. En karriärcoach kan hjälpa dig att ta reda på vad du gillar att göra och vilken typ av karriär som skulle passa dig

Vad är en karriärcoach?
En karriärcoach är en professionell person som hjälper människor att identifiera sina styrkor och intressen för att sedan matcha dem med lämpliga karriärer. Karriärcoachning sker vanligtvis genom enskilda möten, där coachen ställer frågor och ger vägledning för att hjälpa klienten att hitta rätt karriärväg.

Om du är osäker på vad du vill göra med ditt liv då du mest spelar på utländska nätcasino och behöver råd om vad nästa steg är för dig, eller om du överväger att byta karriär, kan du överväga att träffa en coach. En karriärcoach kan hjälpa dig:

- Ta reda på vad du tycker om att göra. Vad ger dig mest glädje och en känsla av flow?

- Förstå dina styrkor och svagheter. Fråga de som du är trygg med vad dem ser hos dig.

- Identifiera möjliga yrken som skulle passa dig. Föreställ dig dessa. Tycker du om den miljön?

- Utforska olika karriärmöjligheter. Kontakta någon du känner som jobbar med det du funderar på och ställ frågor.

- Fastställa realistiska mål. Hur lång tid tar utbildningen eller praktiken?

- Gör en plan för att uppnå dina mål. Det ska vara ett SMART mål.

Om du funderar på att träffa en karriärcoach, se till att du väljer en kvalificerad och erfaren person. Hör med din familj och vänner om rekommendationer, eller leta efter coacher som är ackrediterade av yrkesorganisationer som International Coach Federation.

 

Detta kan en bra karriärcoach göra för dig!
En bra karriärcoach kan hjälpa dig att ta kontroll över din karriär, sätta upp mål och uppnå dem. De kan också ge stöd och råd under svåra tider. Om du funderar på att byta karriär kan en coach hjälpa dig att bedöma dina färdigheter och intressen och hitta en ny väg som är rätt för dig.

 

Viktigast av allt är att en bra coach tror på dig och din förmåga att lyckas. De kommer att vara din största hejaklacksledare och driva dig till att nå din fulla potential. Så om du känner dig vilsen eller fast i din karriär kan du överväga att samarbeta med en coach för att komma tillbaka på rätt spår. Du kanske blir överraskad över vad du kan uppnå!

Dela artikeln

Dela på Twitter