Stäng

Nöje

Svensken rökte på SAS-flygplan - böteslappen måste ha svidit rejält!

Att röka på ett flygplan kan kosta skjortan om man blir ertappad men den här svensken gjorde något otroligt korkat!

På en flygning mellan Stockholm och Malaga i maj bestämde sig en man för att smygröka på flygplanets toalett. Han trotsade inte bara rökförbudet som råder på SAS alla flygningar utan gjorde sig även av med beviset genom att kasta fimpen bland pappershanddukarna i toalettens papperskorg.

Något som kan riskera alla flygplanets passagerares säkerhet om en brand skulle uppstå. 

– Reglerna hos SAS är tydliga: ett flyg som har varit utsatt för händelser som denna ska gås igenom grundigt innan det får lov att lyfta igen. Därför blev det stående i Malaga till dagen därpå. Säkerheten går före allt annat, säger Johansen som är informationschef på SAS. 

Planet skulle ha genomfört en flygning till Stockholm och en till London senare samma dag. Bland annat fick SAS bekosta hotellrum för 120 passagerare i Malaga på grund av den stoppade returflygningen till Stockholm. 

Utöver det tillkom kostnaden för SAS-personalen som blev strandad i Malaga och inte kunde genomföra sitt jobb. 

– SAS vill statuera exempel och uppmärksamma de enorma konsekvenser passagerares brott mot säkerhetsreglerna ombord kan få, säger Knut Morten Johansen till Allt om Resor.

– Totalt kostade rökincidenten SAS 700 000 kronor, men kostnaderna vi direkt kan dokumentera att höra ihop med mannens beteende beräknar vi till 170 000. 

Dela artikeln

Dela på Twitter