Stäng

Givande

Sommaren kan komma nu till veckan enligt meteorologen, och det är bara April!

Detta är helt otroligt, men sant!
Se videon nedan

Är du trött på gråa dagar och kalla nätter? Fick du känna på den lilla inslaget av sommar i helgen? Du kan vara lugn, det kommer mer!

Det väntas riktigt varma och soliga dagar i södra Sverige och det kan faktiskt bli meterologisk sommar väldigt snart!

Du kanske har köpt solglasögon, sommarskor och gjort dig redo för soliga dagar, det är bra för det kommer du få användning för nu!

Våren är här och sommaren är faktiskt närmre än vad du kanske tror! Sommaren kan faktiskt komma redan i veckan trots att det bara är April!

 

Ja, du hörde rätt!

I en intervju med meterologen Tora Tomasdottir på storm så verkar faktiskt sommaren komma redan till veckan, det är alltså en meterologisk sommar. Det betyder att dygnsmedeltemperaturen ligger på minst 10 plusgrader. I Stockholm brukar det vara runt den 13 maj som gäller och i Malmö är det 8 maj. I Kiruna brukar man få vänta längre då det brukar vara runt den 18 juni och i Östersund är det 29 maj, enligt SMHI.

– På onsdag kommer värmen. Det blir mindre molnigt, och mitt på dagen får vi uppemot 20 grader och solsken. Längs kusterna fortfarande kyligare, förstås, berättar Tomasdottir för Kvällsposten.

 – Mycket snart kan det vara meteorologisk sommar längst i söder, säger hon.

Dela artikeln

Dela på Twitter