Stäng

Givande

Så här ser skolmaten ut runt om kring i världen

Om det är en sak som alla ungdomar brukar klaga på så är det den svenska skolmaten, men efter att ha sett det här så kanske den inte är så dålig trotts allt!

Hur många gånger har man inte hört ungdomar i Sverige klaga på skolmaten? Vi lovar att du som förälder antagligen har hört det ett antal gånger.. Men hur dålig är den egentligen jämfört med andra länder? 

Matkultur är någonting som ser annorlunda ut i varje land på jorden, vissa länder har liknande matkultur, men det finns alltid någon maträtt som är typisk för ett land. Att det är skillnad på maten i olika länder är det inget tvivel om, men hur vida maten är god eller ej är något som är helt subjektivt. 

Dessa skillnader i matkulturen är också något som visas i vad som serveras på skolor runt om kring i världen, vi har sammanställt en lista med 20 länder, för att du ska få en uppfattning om hur maten ser ut på skolorna.

Är den svenska skolmaten egentligen så dålig som så många ungdomar säger? Titta själv i spelaren nedan och jämför, vilket land tycker du har bäst mat? 

 

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter