Stäng

Nyheter

Ny teknik översätter okända språk - direkt i ditt öra!

Du behöver inte göra någonting - bara lyssna när öronsnäckan översätter språket i realtid, rakt i ditt öra!
1
De allra flesta har nog någon gång upplevt svårigheterna i att göra sig förstådd och förstå någon som inte talar samma språk. Det kan sluta i charader, översättningsappar på telefonen eller till och med febrilt bläddrande i en ordbok. Så vad skulle du säga om vi sa att det snart finns en liten öronsnäcka som översätter från alla språk, rakt in i ditt öra - i realtid?
2
Det är inte science fiction, det är faktiskt sant. Företaget Waverly Labs har utvecklat precis en sådan manick. Du sätter in snäckan i örat, och när någon pratar ett främmande språk med dig, så översätter den direkt.
3
Apparaten heter The Pilot, och kommer inledningsvis att kunna översätta till och från franska, spanska, italienska och engelska - men på sikt kommer många fler språk att läggas till. Målet är att alla språk ska finnas med.
4
På internet har The Pilot börjat liknas med den fiktiva, översättande ”Babelfisken” som förekommer i boken ”Liftarens Guide till Galaxen”. Och funktionerna är verkligen lika!
5
Priset kommer ligga på omkring 1000 kronor och planeras att släppas i slutet av våren 2017. Med hjälp av den tillhörande appen väljer du språk - och sedan läses översättningen upp för dig direkt i örat. Framtiden är här!
6
Glöm inte att dela vidare artikeln om du tycker att det är lika spännande som vi!

Dela artikeln

Dela på Twitter