Stäng

Givande

Mirakelkuren mot torra fötter - fungerar varje gång!

Jobbigt med torra fötter? Kanske är det sommar och man vill ha fina fötter.. kolla då in detta!
Se videon nedan

Lider du av torra, spruckna, flagnande hälar? Du är inte ensam!

Det vi alla har gemensamt är att det verkligen inte är trivsamt. Vissa vill göra något åt det för att det ser otrevligt ut, andra för att det påverkar fotkomforten och därmed ens vardagliga liv.
 
Spruckna hälar och torr hud är något som funnits med människan i hundratals år. Många tekniker har prövats för att motverka det, och många fungerar - men ingen så bra som den här. Anledningen? Vi tar inte bara bort den döda huden - vi hjälper även huden att återhämta sig, så att den inte återgår till samma fula vana igen.


 

Gör så här:

 
1. Blanda mjuk tvål med hett vatten i en stor bunke. Välj helst en tvål som är så naturlig som möjligt, gärna baserad på oliv- eller kokosolja. Ett plus är även om tvålen har någon form av citrus i sig, då färsk citrusolja verkar bakteriedödande (LUSH har bra alternativ). Blanda om i baljan och sätt sedan ner fötterna i den. Låt dem ligga i blöt tills vattnet börjar kallna, det bör vara ungefär 20-30 minuter. Detta kommer nämligen att mjuka upp förhårdnader och lösgöra hudflikar.
 
2. Ta upp fötterna ur baljan utan att torka dem. Använd en pimpsten för att skrubba bort den döda huden, som nu är blöt och mycket lättare att "få av". Det brukar finnas i vanliga livsmedelsaffärer eller i hudvårdsbutiker. Anledningen att pimpsten är bättre än t ex en fil är att filen lätt river av även frisk hud, då den är så grov och ojämn i ytan, medan pimpstenen är mer jämn och finkornig. Jobba i cirkelrörelser för att även få igång blodcirkulationen.
 
 
3. Skölj av fötterna med rent vatten (gärna lite svalare) och torka dem torra med en ren, mjuk handduk. Det svalare vattnet hjälper hudens porer att stänga igen sig lite, vilket ger en fräschare känsla och mindre risk för infektioner.
 
4. Smörj in fötterna med en skön fotkräm som är anpassad för just sprucken och trasig hud. Redaktören gillar denna med lugnande kamomillblomma. Snåla inte! Detta gör du för att ge huden den fukt som den saknat hittills. Mycket vitaminrika smörer är bra för riktigt fnasig hud.
 
5. Ta på dig ett par rena, luftiga strumpor och sov med under natten. Det hjälper till att behålla fukten i huden istället för att det ska hamna på lakanet. Men kom ihåg att det måste vara luftiga strumpor, inte raggsockor - huden måste ändå kunna andas! Bra exempel är bambustrumpor som finns på t ex Frank Dandy.
 
Upprepa denna metod några gånger i veckan tills problemen är helt borta. Gör det sedan till en rutin att skrubba och smörja dina fötter varje gång du duschat. Du kan tacka oss senare! 
 
 
DELA gärna vidare till dina vänner på Facebook!

Dela artikeln

Dela på Twitter