Stäng

Nyheter

Jul under Coronatider

Julen närmar sig med stormsteg och ännu så råder corona-oro över vårt avlånga land. Vad som ska få göras och inte är fortfarande en osäkerhet över landet. Får vi träffa våra familjer och vänner? Eller blir det en jul i ensamhet eller med partnern enbart?

Det blir en jul som kommer skilja sig enormt mot traditionen och många är väldigt osäkra kring vad som sker och hur man ska göra. Det är lätt att bli rastlös när man riskerar att både bli ensam och oviss. Så det är lika bra att börja förbereda redan nu vad man kan tänkas hitta på. Det finns flera olika sätt att fördriva tid och ha roligt, nedan listar vi ett par för att sedan fördjupa oss i det.

-          Spela dator eller tv-spel

-          Spel och dobbel på nätet med exempelvis en Maria Casino Bonuskod

-          Bemästra schack och allt runtomkring

-          Läsa igenom alla böcker du inte hunnit med innan

-          Samt mycket, mycket mer

 

Som ni ser finns det mycket att hitta på. Bland den yngre generationen ter sig det första alternativet vara allra vanligast. Att spela dator eller kanske FIFA på Playstation är något som görs varje dag ändå, så att lite extra fokus hamnar här kanske inte är så lustigt då. Det blir också lättare att ta sig igenom vad som eventuellt komma skall.

 

För den betydligt mer riskbenägna finns spel och dobbel på nätet, det är inget som rekommenderas för den som ej har råd att förlora lite pengar. Men det ska sägas att det är ett vanligt förekommande sätt att fördriva fritid i Sverige 2020.

 

För lite sedan så släppte Netflix en serie kallad Queens Gambit vilket har väckt världens intresse för schack på nytt. Det syns en tydlig trend på att det spelas betydligt mer än innan vid kontroll av mest nedladdade appar och dylikt. Därav kan det vara ett ypperligt skäl att bli riktigt vass på schack. Det sägs också att de som är duktiga är väldigt smarta. Och vem vill inte vara det? ????

 

Böcker är sedan såklart den traditionella vägen när man får tid över och bara vill ha lugn och ro samt fördjupa sig i någon annans problem. Det kan också vara ett sätt att slappna av och fokusera på något annat. Det lär bli en vanlig syssla i jul, vanligare än det brukar eftersom vi kommer ha mer tid för oss själva än det brukar bli.

 

Så oavsett intresse, se till att förbereda dig på att det kommer bli mycket tid över. Det är roligare att ha något att göra under den perioden än att bara rulla tummarna. God jul!

 

Diablo 2 Resurrected discord

Dela artikeln

Dela på Twitter