Stäng

Givande

Hennes 4-åriga pojkes gravsten blev bortplockad - den passar inte in

En kvinna skulle besöka sin son på kyrkogården när han skulle ha fyllt år - bemöts av en fruktansvärd upptäkt, den var bortplockad..

42-årig mamma som förlorat sin son blev arg och förkrossad när hon upptäkte att hennes sons gravsten plockats bort från kyrkogården.

Anledningen var att en besökare inte tyckte att den passade in utseendemässigt.

Hennes son var bara fyra år gammal när han dog av komplikationer av sin epilepsi. För att hedra minnet av sonen beställde hon en specialdesignad gravsten med en nalle som håller i en stjärtna och gjord i sten. Stenen kostade nästan 40 000kr och mamman tyckte det var värt vartenda öre.

"Max, vår tappre lille soldat"

Mamman blev berörd när hon såg hur många som hade lämnat blommor och gåvor vid stenen, men det fanns andra som inte var lika berörda av den.

När det var dags för hennes sons födelsedag begav hon sig till stenen för att hälsa på med blommor och det var då hon upptäkte att den hade plockats bort.

Hon visste inte varför men snart skulle hon få höra den sjuka anledningen. En annan kyrkogårdsbesökare hade stört sig på stenen och hade tydligen tyckt att den inte passade in. Denne personen hade framfört klagomål till kyrkogårdens ansvariga och lyckats få den bortplockad.

– Jag var helt ovetandes om detta. Den ansvarige kontaktade aldrig mig, utan det var stenhuggaren som berättade att han fått order om att plocka bort stenen, säger Jo till BBC och fortsätter:

– Jag är upprörd, stressad och arg. Vi har fått utstå så mycket som familj, säger mamma Jo.

Svaret hon fick:

– Vi har en överenskommelse om hur formerna får se ut på kyrkogårdens gräsmatta. Vi blev kontaktade av folk som ratade formen

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter