Stäng

Nöje

Här är varför vissa har vita prickar under ögonen

Du har säkert sett dessa vita prickar innan, men vad är det egentligen för något? Dom kallas för "Milia" och är helt ofarliga..

Om du är en av miljontals människor där ute som har drabbats av dessa vita prickar under ögonen, så kanske du undrat vad det egentligen är för något. 

Prickarna ser ut som pormaskar, men när du försöker att klämma dom så fungerar det inte då dom verkligen sitter hårt under huden.

Bild: Viralthread

Prickarna kallas för "Milia" och är helt ofarliga. Milia är en typ av cysta som uppstår på huden, vanligtvis under ögonen men kan också förekomma på andra platser på kroppen.

Det vita i prickarna, är ett protein kallat keratin och prickarna uppstår när detta protein fastnar under huden. 

Bild: Viralthread

Det är inte rekomenderat att klämma på dessa prickar, då du kan få fula ärr om du gör det. Milia kan försvinna av sig själv med tiden, men det finns andra sätt man kan bli kvitt dom. 

Om du har väldigt många prickar kan det vara läge att gå till en hudspecialist som tar hand om problemet åt dig, vilket också minskar risken för ärrbildning.

För att ta bort Milia så skärs ett litet hål på cystan, för att sedan avlägsna proteinet. Men om du inte vill göra detta så kan du testa någon av dom många huskurer som tydligen ska ta bort dessa vita prickar. 

Se hur proceduren går till för att ta bort dessa irriterande prickar

Se videon nedan
Klicka här för att stänga reklamfilmen och se videon.

Här kommer några tips som kan förebygga att dessa prickar uppstår. 

1. Tvätta bort smink!
Alltid, alltid, alltid regel nummer ett! Att somna med smink täpper till dina porer, skapar en riktig bakteriehärd av orenheter och irriterar din hud. Mycket kan hända på bara en natt. Låt huden andas så ofta som möjligt - var noga med att alltid rengöra huden innan du går och lägger dig. Detta gäller alla, och speciellt om du har lätt för att även få finnar.

2. Ånga ansiktet!
Koka upp vatten i en kastrull och håll sedan ansiktet ned över ångorna som stiger upp från den. Lägg en handduk över bakhuvudet som täcker ditt huvud ner på sidorna, så att ångan stannar kvar. Ångorna kommer att öppna upp dina porer och möjliggör en riktig djuprengöring av smuts som annars kan ligga gömd under huden.

3. Mirakelkuren
Blanda ihop strösocker, ren honung, färsk citronjuice och havre i en skål. Rör om så att du får en jämn, fin smet. Applicera på området som är prickigt, eller över hela ansiktet, och låt verka i 15 minuter. Massera sedan av med varmt vatten och smörj sedan in huden med en naturlig ansiktskräm som inte täpper till porerna. Upprepa några gånger i veckan. Voila!


Se även till att dricka mycket vatten! Ett annat tips är att vara noga med din solskyddskräm när solen är framme under sommarhalvåret. Även under de första vårmånaderna kan den vara skadlig och kapsla in fett och smuts i din hud. Smörj in med solskyddsfaktor och ha på dig hatt om du är i direkt sol!

Se även: "FLOWER JELLY" LÄPPSTIFFEN ÄNDRAR FÄRG BEROENDE PÅ VEM SOM ANVÄNDER DET

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter