Stäng

Nyheter

Här är Peter Madsens kärleksbrev till älskarinnan från häktet

Deidre King och Peter Madsen brevväxlade fram och tillbaka under tiden i häktet men tillslut kunde hon inte blunda längre.
Nyheter 24

Torsdagen 10 augusti 2017 försvann journlaisten Kim Wall efter att hon inte kommit tillbaka från den ubåtstur som hon gjort tillsammans med uppfinnaren Peter Madsen. 11 dagar senare hittade polisen hennes kropp i Køgebukten.

I dokumentären Ubåtsfallet berättar Peter Madsens älskarinna Deidre King hur hon dagen därpå skulle ha åkt med Peter på en tur med båten, något de brukade göra för att ha sex. 

När han häktades istället för mordet på Kim Wall kunde inte Deidre tro på att han var skyldig utan hon höll kontakten med honom. 

– Till en början så skriver jag massor med brev till Peter. Och vid den här tidpunkten var jag säker på att allt var ett missförstånd, att min Peter aldrig skulle kunna göra något sådant här. Så jag ville bara stötta honom och älska honom på alla sätt, säger Deidre.

 

Nyheter 24

Peter skrev bland annat:

– Kära Ditte du är den enda människan jag vågar räkna med. 

Han skriver även att han har sparat alla de härliga doftartiklar som hon skickat till honom och att han märker av det varje gång som han läser breven som hon skickat. Sedan föreslår han att hon ska besöka honom i fängelset. 

Men då mer och mer bevis kom fram som talde emot honom, att han faktiskt kunde vara skyldig till inte bara mördat utan även styckat Kim Wall fick Deidre kalla fötter. 

 – Men du ska veta att jag fortfarande älskar dig och att jag fortfarande är samma Peter som jag alltid har varit.

Nyheter 24

Deidre uppger – Det är först när man hittar ett helt kranium som jag inte kan vända ryggen längre. Jag hade två besök inplanerade hos Peter i tron om att jag skulle orka se honom i ögonen. Men det gjorde jag inte

Då Deidre inte dök upp i häktet skriver Peter till henne och förklarar sin besvikelse över det inställda mötet

– Jag gjorde mig klar sen stod jag nyduschad och rakad och väntade vid 08:45. Klockan 09:00 hade fortfarande ingen kommit och klockan 09:25 avlyste polisen besöket, skriver Peter Madsen och fortsätter. Men du ska veta att jag fortfarande älskar dig och att jag fortfarande är samma Peter som jag alltid har varit.

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter