Stäng

Givande

Håll i er Sverige - Det kan bli den varmaste sommaren NÅGONSIN!

Sverige blir som Thailand, ingen kommer behöva åka på utlandssemester
Se videon nedan

Värmen som kom tidigt redan i maj chockerade hela sverige, det är den varmaste majmånaden vi upplevt på mycket länge. Men det ser faktiskt ut som att värmen är här för att stanna hela sommaren.

Högtrycket som legat över Sverige har gjort att maj månad varit en riktig rekordmånad när det kommer till temperatur och sol.

Nu kommer flera långtidsprognoser som säger att juni, juli och augusti kommer att vara varmare och mycket torrare än vanligt.

Väderinstutet Storm har en prognos för fyra veckor som säger att juni kommer bli varmare än normalt i södra Sverige, men i norr kommer det bli mer normala temperaturer.

Även SVT-meterologen Nitzan Cohen säger att sommaren kommer ha ett högtryck som stannar hela sommaren, men han är osäker på att det kommer vara en solig sommar, det vet vi inte än.

Det danska meterologiska insitutet DMI som lägger ut långtidsprognoser säger att det blir fler högtryck de närmsta tre månaderna och att regnvädret kommer ha svårt att pressa sig in. Och det är enligt dom som juli och augusti kommer vara torrare och soligare än normalt.

Dessa temperaturer gäller främst södra Sverige, norr över kommer det vara mer normalt.

Dela artikeln

Dela på Twitter