Stäng

Givande

Flygbolaget vägrade att betala för den förstörda gitarren - slutade med en nota på 1,4 miljarder

Istället för att betala för gitarren som kostade 35 000kr, gick bolaget back med 1,4 miljarder kr efter mannens otroliga hämnd.

Detta kan vara den galnaste historian vi någonsin har läst.. Flygbolaget United Airlines i USA förstörde en gitarr värd 35 000 kr, när ägaren ville ha ersättning för gitarren så nekade dom allt ansvar och ignorerade honom. Det lilla misstaget kom sedan att kosta flygbolaget 1,4 miljarder kr.

Nu i efterhand så antar vi att flygbolaget hellre hade betalat honom för gitarren.. 

Musikern Dave Carroll var ute och flög med sitt band med flygbolaget United Airlines, när dom landade på flygplatsen i Chicago fick Dave höra att personalen som lastade ur bagaget tydligen kastade gitarrer mellan sig.. 

Bild: Youtube

När dom tittade ut genom fönstret fick dom till sin förskräckelse syn på personalen som kastade gitarrfodrallen mellan sig. Dave berättade genast detta för personalen ombord på planet, men dom hade inget att säga om händelsen.

När dom senare anlände in på flygplatsen så blev mardrömmen verklighet, när Dave öppnade sitt gitarrfodrall fick han se att hans Taylor-gitarr värd 35 000 kronor var förstörd. 

Musikern försökte att kontakta flygbolaget om händelsen för att få den ersatt med en ny, men dom nekade ansvaret för gitarren och berättade att dom inte tänker ersätta honom för den förstörda gitarren. 

Och vad kan man egentligen göra om ett stort miljardföretag säger nej? Inte så mycket.. Att stämma dom hade inte fungerat, så Dave satte sig och funderade på vad han egentligen kunde göra för att få flygbolaget att lyssna..

Bild: youtube

Det var då han bestämde sig för att tillsammans med sina bandmedlemmar göra en musikvideo om händelsen, som dom senare hade hoppats på skulle sprida sig nog mycket för att få flygbolaget att ersätta hans gitarr.

Det som hände sedan är något han aldrig ens kunnat tänka sig, låten blev en viralsuccé och spred sig över hela världen. Bandet blev snabbt uppmärksammade och bokade över allt i USA, det gick så långt att ägaren av Taylor-Guitars, Bob Taylor hörde av sig till Dave och erbjöd honom 2 nya gitarrer..

Människor runt om kring i hela världen blev ursinniga på beteendet hos flygbolaget och allt fler människor delade med sig av sina negativa upplevelser när dom flugit med United Airlines. Flygbolaget blev genast ett utav USA's mest hatade flygbolag och tappade 10% av sitt värde på den amerikanska börsen, vilket motsvarade 1,4 miljarder kr. 

Se videon nedan
Klicka här för att stänga reklamfilmen och se videon.

Text källa: Newsner

Se även: 22 BILDER PÅ PERSONER SOM UTSATTS FÖR OERHÖRT PINSAMMA SÄKERHETSKONTROLLER

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter