Stäng

Givande

Enorm hyllning till Ingvar "IKEA" Kamprad - Får en hel gata uppkallad efter sig i Stockholm

Tangentgatan i Stockholm byter namn till Kamprads Allé <3

Den 27e januari i år lämnade en av den mest välkända och största svensken oss, Ingvar Kamprad. Han blev 91 år och nu blir han hedrad med en egen gata.

Tangentvägen i Kungens Kurva i Stockholm döps om till Kamprads allé. Det här stod klart idag, skriver ridningen "Mitt i Huddinge".

När Ingvar Kamprad dog ville Huddinge Kommun omedelbard göra en hyllning till IKEA-grundaren och det kommer han nu att få.

– Han symboliserar drivkraft och mod som också är kännetecken i kommunens vision, säger kommunalrådet Christian Ottosson (C) till tidningen Mitt i Huddinge.

Platsen för "Ingvar Kamprads allé" är där som det andra IKEA-varuhuset bygdes år 1965. 

”Kamprad har betytt väldigt mycket för Huddinge”

IKEA har betytt mycket för kommunen i Stockholm för innan portarna öppnade fanns det inte alls mycket i området. Idag har stället utvecklats till ens tor handelsplats tack vare IKEA-varuhuset som en gång bygdes.

– Ikea är Huddinges största privata arbetsgivare och det är många Huddingebor som jobbar eller jobbat på Ikea. Det gäller inte minst alla de ungdomar som fått sina allra första jobb där. Ikea och Ingvar Kamrad har betytt väldigt mycket för Kungens kurva och Huddinge, säger Daniel Dronjak (M) till SVT.

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter