Stäng

Nöje

Dödsannonsen om moderns bortgång upplevdes för magstark att den plockades bort

Dödsannonser brukar vanligtvis hylla nära och kära som somnat in men annonsen om att Kathleen Demlow somnat in var magstark tyckte läsarna.

Det var i förra torsdagen som Kathleen Dehmlow från amerikanska Springfield i Minnesota, somnade in. Hon blev 80 år gammal.

Familjen som i det här fallet var Kathleens två barn valde att skriva en minnesurna i lokaltidningen Redwood Falls Gazette. Texten, som normalt sett brukar hylla den framlidnes liv, var dock mycket ovanlig. 

Dailymail uk

Detta publicerades i tidningen.

”Kathleen Dehmlow (Schunk) föddes den 19 mars, 1938, till föräldrarna Joseph och Gertrude Schunk från Wabasso. Hon gifte sig med Dennis Dehmlow på St. Annes kyrka i Wabasso 1957 och fick de två barnen Gina och Jay”, inleds minnesrunan men fortsätter på ett sätt som läsarna reagerat på.

”I 1962 blev hon gravid med sin makes broder Lyle Dehmlow och flyttade till Kalifornien. Hon övergav sina barn, Gina och Jay, som sedan uppfostrades av hennes föräldrar i staden Clements, herr och fru Schunk”, fortsätter annonsen.

"Spiken i kistan".... avslutar de sin skrivna annons med att "hon gick bort den 31 maj 2018 i Springfield och får nu gå sitt öde till mötes. Hon kommer inte att saknas av Gina och Jay, och de förstår att jorden är en bättre plats utan henne”, avslutas minnesrunan.

Dailymail UK

Annonsen har blivit en riktig snackis online – och gillats och delats på Twitter över 100 000 gånger kanske för att den är anmärkningsvärd minst sagt. Annonsen plockades bort från tidningen hemsida då många reagerat och funnit den olämplig men den finns kvar i tryckt version. 

Jay Dehmalo tidigare Dehmlow, 58, sonen som nämns i minnesrunan, har nu gått ut och berättat om annonsen för tidningen Daily Mail, varför han och systern Gina valde att publicera den.

– Du kan inte fatta hur dysfunktionell vår familj har varit. Ingen kommer kunna förstå vad vi har gått igenom, men det fick oss att skriva det här. Vi ville äntligen få sista ordet, säger han till tidningen.

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter