Stäng

Nyheter

Det nya kravet för alla som tankar sin bil ställer till med problem - låser pengarna på ditt kontokort

Från den 1:e Februari har Mastercard och Visa infört ett nytt krav för alla som tankar sin bil med kontokort. Det nya kravet har redan ställt till med problem för många.

För dig som inte visste detta redan, så har Visa och Mastercard från den 1:e Februari infört ett nytt krav på dig som brukar tanka din bil med kontokort. 

Dom har nu beslutat att dom nu ska "reservera" 1500 kronor från ditt kontokort, för att säkra upp att du kan betala för din bensin. Men kravet har redan ställt till med mängder av problem. 

Meningen är egentligen att pengarna bara ska reserveras i några minuter, för att sedan släppas igen. Om man inte har 1500 kronor kvar på kontot, kommer resten av dina pengar att låsas. 

Det verkar dock inte som att allt fungerar enligt planen, flera människor har redan upplevt stora problem med det nya kravet. 

Till Svergies Radio berättar Fredrik Danielsson från Sikfors att pengarna som bara skulle reserveras i någon minut, var låsta i hela 4 dagar!

Det betyder alltså att det kan bli riktigt dyrt för personer som bara vill tanka för nån hundralapp.. 

– Jag ifrågasatte det här för jag tyckte att det var märkligt att om man handlar för 200 kronor att det ska reserveras 1 500, säger Fredrik till Sveriges Radio.

Han fortsätter, 

– Dessutom fick jag beskedet att det kommer att regleras men det kan ta ett par fyra dagar och i det här fallet innebär det att det skulle det regleras på torsdag morgon och jag hade tankat på söndag.

Fredrik är inte den enda som drabbas av problem med det nya kravet, även Marcus Jönsson fick sig en smärre chock när han skulle tanka sin bil.

Till Expressen berättar Marcus vad som hände när han försökte tanka på Circle-K

När han skulle stoppa in sitt kort i automaten för att betala, så matades kortet ut. Enligt automaten hade han för lite pengar på kortet. Det visade sig att alla pengar han hade på kontot hade reserverats redan innan han hunnit tanka sin bil och kunde därför inte tanka den alls!

Nu kan man alltså inte tanka sin bil utan att få sina pengar låsta, i bästa fall några minuter, men om det går snett kan dom alltså vara låsta i flera dagar!

Vad tycker du om det nya kravet? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarerna!

 

Se videon nedan

Omslagsbild: Nyheter24

Källa: Sveriges Radio, Expressen

Dela artikeln

Dela på Twitter