Stäng

Givande

Den sista hälsningen från Ingvar Kamprad är hittad i ett brev.

Ingvar Kamprad, en stor ikon för Sverige. Här är hans sista brev..

Tidigare i år, i slutet av januari gick IKEAs grundare Ingvar Kamprad bort och han blev 91 år gammal. Några månader sneare blev hans testamente offentligt.

I testamentet framgick det att halva förmögenheten skulle gå till olika typer av satsningar i Norrland. Resterande halva skulle fördelas ut i form av arv till de fyra barnen.

Nu har även den sista hälsningen från Ingvar blivit hittad, efter hans död och familjen har valt att publicera det offentligt.

 

"Till dig som arbetar eller har arbetat på IKEA: För några månader sedan lämnade vår grundare Ingvar oss. Han är mycket saknad och varmt ihågkommen. Ett brev från Ingvar till oss alla har hittats i hans hem. Ingvars önskan var att det skulle delas med dig och alla andra i IKEA-familjen." skriver företaget i Facebook-inlägget.

"Så är min egen saga slut. Ett fantastiskt liv, lite jobbigt ibland, men att under så många år ha fått vara tillsammans med världens bästa medarbetare överskuggar allt." inleds brevet. 

– Ingvar Kamprad var alltid en stark ambassadör för Ikeas kultur och värderingar. Det här brevet vittnar om hur noga han var med att föra vidare sina tankar kring Ikeas verksamhet, säger Anna Pilkrona Godden, kommunikationsansvarig på Ikea Sverige, till Expressen. 

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter