Stäng

Nyheter

De här valparna blev räddade från hundköttsfestivalen i Kina - och söker nya hem

På hundköttsfestivalen i Yulin, Kina, plågas hundarna till döds för att ätas. Men dessa små valpar blev räddade!
1
Det här är en av de valpar som djurrättsaktivister lyckades rädda från den årliga hundköttsfestivalen i Kina.
2
Valparna stals från ett slakthus intill festivalen. Kineserna tror att köttet smakar godare om hunden var rädd när den dog - så därför plågar de hundarna till döds innan de styckar dem till mat.
3
Men dessa hundar slapp det fruktansvärda ödet tack vare aktivisterna. Här besöker de en veterinärmottagning efter räddningsaktionen för att få vaccinationer och bli undersökta för sjukdomar och inre skador.
4
Hur kan man vilja skada eller äta en sötnos som denna?!
5
Här får de sin första slurk färskt vatten efter att de blev räddade från det fruktansvärda slakthuset.
6
Valparna fick flyga från Kina till USA i fredags, och kommer att landa i Washington där de ska placeras på ett rehabiliteringscenter för just hundar med en jobbig, smärtsam eller traumatisk bakgrund.
7
När valparna bedöms må bra - så pass att de litar på människor och tycker om mänsklig kontakt - så är förhoppningen att kunna omplacera dem till kärleksfulla hem.
8
Medan dessa sötnosar kom undan med livet i behåll, slaktas fortfarande över 10 000 hundar på det mest smärtsamma sättet inför festivalen varje år i Kina. Detta trots att både stora delar av befolkningen och mängder av djurrättsaktivister- och grupper har protesterat mot det.

Dela artikeln

Dela på Twitter