Stäng

Givande

Därför är dina armbågar torra - så här gör du för att bli av med det för gott

Du har inga problem med torr hud, förutom på armbågarna. Känner du igen detta? Du är absolut inte ensam om detta.. Så här löser du det för alltid

Att drabbas av torra armbågar som gör ont är någonting som kan drabba alla, huden blir så torr att den i bland spricker och det gör jätteont. Men varför blir det så här? 

Det beror på att huden vid armbågarna helt enkelt inte har tillräckligt många talgkörtlar som smörjer huden åt dig. På andra ställen på kroppen så finns det talgkörtlar under huden som hjälper till att hålla din hud fuktig och len. Men just armbågarna kan bli ett problem för många.

Sen hjälper det inte när man har på sig en tröja som skaver hela tiden mot din armbåge heller.. 

Bild: Healthline

Men hur ska man då göra för att bli av med frasig och torr hud på armbågarna? 

  • Se till att du smörjer dina armbågar regelbundet med feta krämer som återfuktar huden, det räcker inte med att smörja en gång. Utan fortsätt smörja i flera veckor så ska du se att huden kommer att förbättras och bli mycket mjukare och friskare!

  • Undvik så mycket friktion du kan, det är lätt hänt att armbågarna stöter emot tröjan och hela tiden skaver under en lång dag, det gör huden mer känslig för att spricka.. 

  • Försök att undvika långa duschar, vattnet och värmen kan hjälpa till att få din hud att torka ut. Försök att smörja din hud efter en dusch, speciellt under vinterhalvåret. 

  • Se till att återfukta din kropp, genom att dricka tillräckligt mycket vatten under dagen!

  • Håll dig borta från starka parfymerade tvålar, använd mildare alternativ som är mer skonsam mot din hud!

Källa: Wikihow

Se även: FOTOGRAF SKALL TA KORT PÅ ALLA HUDTONER I VÄRLDEN FÖR ETT MÄNSKLIGT PANTONE PROJEKT

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter