Stäng

Nyheter

Cissi Wallin namnger svensk kändis - Han våldtog och drogade mig

I svallvågorna efter Harvey Weinsteinskandalen berättar Cissi Wallin. "Han våldtog och drogade mig"

Bakgrund: Den amerikanske filmproducenten Harvey Weinstein har länge hört till kategorin Hollywoods mäktigaste inom filmindustrin. Nu har flera kvinnor som arbetat med honom under åren trätt fram och berättat om sexuella övergrepp och våldtäkter som han skall ha begått under sin karriär. 

Källa: Instagram Cissi Wallin

Utdrag från Cissi Wallin Instagramsida 2017-10-16. 

"Den mäktige medieman som drogade och våldtog mig 2006 heter Fredrik Virtanen. Jag anmälde 2011, först då orkade och vågade jag. Men har inte orkat eller vågat outa. Förrän nu. För ingen har väl missat #HarveyWeinstein -gate. Många av er har nog också sett vad @lulucartersweden berättat om #MartinTimell. Det är toppen av isberget. En glimt av den enorma patriarkala tystnadskultur som råder. Män med makt. Hur de tillåts hålla på. I åratal. Hur många kvinnor kan de utsätta innan de förlorar sina fina positioner? Hur kan chefer, kollegor och vänner som mycket väl vet vad som pågått/pågår hålla dessa as om ryggen?

Jag kan inte vara tyst längre. Borde ha skrikit hans namn för längesen. Men han har bland annat låtit sitt ombud ringa mina chefer osv och dubba mig till galen mytoman. Priset, för inte bara min utan mängder av andra kvinnor han också utsatt för sitt kvinnohat... Priset för vår rättvisa har känts för högt. Men nu finns det inget pris längre........." 

Läs hela Inlägget på Cissi Wallin Instagramsida. 

Cissi Wallin har stängt kommentarsfältet på Instagram för inlägget för att inte starta en hatmobb/drev. Inlägget är taggat med #hansskam #metoo #vågaberätta #womenspeakingup #bryttystnaden

Källa: Instagram Lulu Carter

Lulu Carter förklarar sitt inlägg som hon la ut på Instagram med en bild Martin Timell jämte Weinstein. 

"Däremot har Timell genom sex använt sig av maktmissbruk och många kvinnor har blivit sexuellt trakasserade och däri låg parallellen jag drog. Jag anklagar INTE Timell för våldtäkt". 

 

Dela artikeln

Dela på Twitter