Stäng

Nöje

9 ikoniska kändisar som dog för tidigt - av för stora mängder droger

De berörde världen på mer än ett sätt. Gemensamt har de den vidriga boven som slet livet ifrån dem via överdoser - knarket.
1
Amy Winehouse. Juli 2011. Den ikoniska sångerskan kämpade länge med drogmissbruk, vilket också hördes i hennes musik - låten Rehab är efter hennes död en ständig påminnelse om hennes problematik med olika beroenden. Hon dog 27 år gammal av alkoholförgiftning i kombination med en kokainöverdos.
2
Marilyn Monroe. Augusti 1962. Skådespelerskan var en internationell sexsymbol och själva bilden av skönhet på 50- och 60-talet, och utåt var hon alltid piffad, fräsch och snygg. Men bakom stängda dörrar led hon av ångest och depression. När hon hittades död i sitt sovrum, hittade man stora mängder antidepressiva mediciner som hennes psykolog gett henne. Hon tog en överdos med flit och blev 36 år gammal.
3
Whitney Houston. Februari 2012. Den flerfaldigt Grammy-belönade sångerskan och skådespelerskan levde ett hårt liv i rampljuset, där hon både blev misshandlad av sin make och föll djupt ner i ett kokainberoende. Till slut var det även det som dödade henne. Hon hittades i ett badkar där hon överdoserat under kvällen, och blev 48 år gammal.
4
Anna Nicole Smith. Februari 2007. Skådespelerskan och modellen, som först blev känd som Playboy-modell, levde ett skandalomsusat liv. Hon gifte sig med en 62 år äldre man - enligt omvärlden för hans pengar - och miste sedan sin son i en olycka. Efter det gick allt nedför, och Anna Nicole blev djupt deprimerad och beroende av olika receptbelagda piller. Hon tog självmord med en överdos av drogklassade mediciner, och dog endast 39 år gammal.
5
Elvis Presley. Augusti 1977. Kungen av rock, som han idag kallas. Efter 20 år i konstant rampljus - med skandaler, skilsmässor, övervikt och alkoholmissbruk som rubriker - blev han mer och mer beroende av receptbelagda droger. Han upptäcktes död på badrumsgolvet av sin flickvän, och när han obducerades hittades 14 olika drogklassade substanser i hans kropp, som bekräftades vara dödsorsaken. Han blev 42 år gammal.
6
Michael Jackson. Juni 2009. Kungen av pop, som levde under hårda förhållanden ända sedan barnsben. Han blev slagen av sin pappa och tvingad in i rampljuset - där han stannade hela sitt liv. Karriären behöver ingen närmre presentation, men han levde i ständiga skandaler - sjukliga plastikoperationer, pedofilanklagelser och drogberoenden var bara några av de rubriker som omgav honom. Han hittades död i sitt hotellrum, där han fått en överdos av två olika tunga droger i kombination med en hel uppsjö receptbelagda, drogklassade mediciner. Detta av hans egen psykiatriker, som på grund av det fick 2 års fängelse för vållande till annans död. Jackson blev 50 år gammal.
7
Jimi Hendrix. September 1970. En av världens största rockikoner med en teknisk färdighet på gitarren som knappt någon kunnat matcha än idag. Dock var han drogberoende och älskade alkohol, vilket till slut blev hans död - då bara 27 år gammal. Han hittades medvetslös i sitt hotellrum, varifrån han kördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Dödsorsaken konstaterades vara att han kvävts av sina egna spyor, och det på grund av en överdos av tunga droger - närmare bestämt 18 gånger den rekommenderade dosen.
8
Heath Ledger. Januari 2008. Skådespelaren var mångas favorit, framför allt efter hans sista roll i livet som Jokern i Batman: The Dark Knight. Precis som många andra hårt pressade Hollywoodstjärnor, var han dock grovt beroende av diverse starka drogklassade mediciner som var receptbelagda - bland annat antidepressiva, smärtstillande samt lugnande valium. Den officiella obduktionen bekräftar att det var en överdos av 6 olika drogklassade mediciner, framför allt opiater, som tog hans liv. Det var dock inte självmord, då han inte tog en överdos med flit. Bilden till höger är den sista som togs på honom i livet, samma dag som han dog. Han blev 28 år gammal.

Dela artikeln

Dela på Twitter