Stäng

Givande

6 Helt sjuka lagar om tatueringar som du inte visste fanns!

Herregud va sjukt, visste man inte!

Visste du att det är olagligt att göra handtatueringar i Danmark? Eller att det är strikt förbjudet enligt lag att ens tatuera sig i Dubai? 

Tatueringar är i princip lika vanligt som att ha kläder på sig idag, iallafall i Sverige för här har trenden verkligen spritt sig. Vissa nöjer sig med en liten text ett ett motiv på armen men det är även vanligt att smycka hela kroppen med bläck.

Och i Sverige är det ju 18år som gäller eller målsmans tillstånd men hur ser det egentligen ut i andra länder?

Här är sex helt sjuka lagar när det kommer till tatueringar som du inte visste fanns!

Danmark

I Danmark är det 18-årsgräns precis som i Sverige men något som du förmodligne inte visste är att det är enligt dansk lag olagligt att ha tatueringar synligt på händerna, huvudet och nacken.

Irland

I Irland finns det faktiskt ingen lag som säger hur gammal du måste vara för att tatuera dig men oftast och lyckligtvis så kräver oftast tatuerarna tillstånd från föräldrar innan dom tatuerar någon som är under 17 år.

Lettland

Det är svårt att veta vilka lagar som egentligen råder i Lettland men enligt Wikipedia så är landets åldersgräns endast 15år, du kan alltså gå och tatuera dig själv när du fyllt 15år utan att fråga dina föräldrar.

Dubai

I Dubai är tatueringa helt förbjudet enligt lag.

Georgia, USA

Personer som bor i Georgia, USA som är sugna på en snygg tatuering på ögonen eller ögonbrynen har tyvärr riktigt otur. Enligt deras lag är det nämligen olagligt att göra en tatuering närmare än 2,6cm från ögonlocket!

Iowa 

En annan stat i amerika som också har skumma regler när det kommer till tatueringar är Iowa. Här får du nämligen inte tatuera dig om du är 18år och ogift. Men om du är gift så är det alltså fritt fram! Så är du under 18år och verkligen sugen på att tatuera dig så är det giftermål som gäller!

 

Vi vet inte vilket straff som gäller ifall någon av dessa lagar skulle brytas, men i Dubai kan vi nästan räkna med fängelse..

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter