Stäng

Nöje

20 skådisar som nästan spelade dina favoritkaraktärer - oväntat och otänkbart!

Kan du exempelvis tänka dig John Travolta som Forrest Gump? Nej, inte vi heller!
1
Britney Spears var först tänk att spela Allie Calhoun in "The Notebook", tills Rachel McAdams fick jobbet istället.
2
Kan du tänka dig Gwyneth Paltrow spela Rose i Titanic? Inte vi heller - men det var nära att hända. Som tur var fick Kate Winslet rollen istället.
3
Och apropå Titanic. Macaulay Culkin var nära att få rollen som Jack Dawson istället för Leonardo DiCaprio. Tänk vilken hemsk värld vi var nära att leva i.
4
Jim Carrey som Captain Jack Sparrow? Det var inte långt ifrån verkligheten innan Johnny Depp dök upp.
5
John Bender i "The Breakfast Club" var alldeles för nära att bli spelad av Nicholas Cage. Lyckligtvis för hela mänskligheten blev det inte så.
6
Severus Snape i "Harry Potter"-filmerna var från början inte tänkt att spelas av Alan Rickman (RIP). Den första påtänkte var Tim Roth.
7
Minns du Forrest Gump? Då minns du nog också vilken fantastisk insats Tom Hanks gjorde i den filmen. Tänk dig då att den rollen från början var avsedd för John Travolta. Japp...
8
Blair Waldorf i succéserien "Gossip Girl" var tänkt att spelas av Ashley Olsen istället för Leighton Meester.
9
Molly Ringwald var SÅHÄR nära på att få rollen som Vivian i "Pretty Woman". Pretty Woman är INGENTING utan Julia Roberts, så tacka gudarna för att det aldrig hände!
10
Den småtöntiga men ändå klassiska filmen "Legally Blonde"kunde också ha sett väldigt annorlunda ut. Christina Applegate var tänkt att gestalta Elle Woods först, men Reese Witherspoon vann den duellen.
11
Twilight. Det hade nog kunnat vara mycket mer intressanta filmer om ursprungsplanen gått igenom - nämligen att Jennifer Lawrence skulle spela Bella istället för Kristen Stewart. Det hade varit en syn, eller hur?
12
Medan Daniel Radcliffe förvisso var en helt okänd liten pojke när han fick rollen som Harry Potter, kommer han ändå alltid - i alla tänkbara dimensioner - vara den enda Harryn vi vet. Någon kille som hette Liam Aiken fick nästan den rollen istället för Daniel. Hemska tanke.
13
När du tänker på Han Solo så tänker du på Harrison Ford. Tänk dig då att Al Pacino också var påtänkt för den rollen först.
14
En ännu mer fruktansvärd och helt otänkbar tanke är att Hugh Grant nästan fick rollen som Gilderoy Lockhart i "Harry Potter och Hemligheternas Kammare". NEJ!
15
När vi ändå pratar Harry Potter - rollen som Hagrid var inte långt ifrån att bli tilldelad Robin Williams, istället för Robbie Coltrane. Båda två är ju awesome, men vi kan inte tänka oss någon annan Hagrid än den som blev.
16
Anne Hathaway blev mer eller mindre känd tack vare sin roll som Mia i "En Prinsessas Dagbok". Vi ville bara flika in att Cameron Diaz fick det första erbjudandet om den rollen. Så, ja, ibland inser man vilken tur man haft.
17
Samma gäller "The Matrix". Den legendariska filmen från 90-talet där Keanu Reeves gjorde ett så fantastiskt bra jobb i rollen som Neo. Visste du att Will Smith fick förfrågan om huvudrollen först, men tackade nej?
18
Indiana Jones är lika med Harrison Ford, det är sen gammalt. Kan du tänka dig Tom Selleck i hans roll och hatt istället? Det kunde casting-teamet, iallafall.
19
Sist men inte minst: den oförglömliga porträtteringen av Hannibal Lecter, som Anthony Hopkins gjorde så briljant - kunde ha sett väldigt annorlunda ut, då Jeremy Irons var nära att få den rollen. Puh!

Dela artikeln

Dela på Twitter