Stäng

Givande

Vuxna människor stod och filmade när pojke drunknade..

Polisen kritiserar de vuxna personer som försvårade räddningsarbetet

Polisen har lagt ut en updatering på Facebook där dom hårt kritiserar vuxna personer som stod i vägen och började filma och ta bilder när en 17-årig pojke drunknade.

 

 

"Däremot vill jag starkt ifrågasätta några vuxna människors beteende på platsen. Det gäller de vuxna personer som står på bryggan och genom sin närvaro förhindrar räddningstjänsten att kunna arbeta fritt. Här får polis på plats avvara resurser för att fysisk flytta personer från bryggan och på så vis göra fri väg åt räddningstjänsten", skriver polisen i Örebro på sin Facebooksida.

Det hela blev så allvarligt att det tvingade räddningspersonalen att ta in ytterligare resurser bara för att få bort personer från platsen.

Föräldrar lyfte även upp sina barn för att de skulle se bättre när pojken drunknade.

 

"Tack vare dessa personers beteende nödgades räddningspersonal avvaras för att skyla kroppen under det livräddande arbetet, räddningspersonal försinkades i sin väg fram till räddningsarbetet och polis tvingades biträda med att fysisk flytta personer för att göra fri väg åt räddningspersonal."

Nu efter olyckan riktar alltså polisen kritik mot dessa vuxna personer som försvårade deras arbete.

"Låt detta bli den sista gången och ta lärdom. Nästa gång kan det, gud förbjude, vara ditt barn som ligger där", avslutar polisen Johan som skrivit texten. 

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter