Stäng

Nyheter

Storbritannien i krismöte med USA: Diskuterar potentiell attack mot Syrien

USA, Storbritannien och Frankrike diskuterar just nu en gemensam attack mot Syrien, som svar på den misstänkta kemvapenattacken i Douma där 42 personer miste livet.

Storbritanniens premiärminister Theresa May har kallats till ett ministermöte i London för att diskutera en militär insats mot Syrien tillsammans med USA och Frankrike, skriver The Independent.

Theresa May redan beordrat brittiska ubåtar att placera sig inom attackavstånd, för att vara redo för ett potentiellt anfall från NATO. Ett anfall som kan ske redan ikväll, skriver The Daily Telegraph

Bild: Getty Images / Twitter

Det potentiella anfallet mot det Ryssland backade Syrien är en respons på den hemska kemvapenattacken som enligt misstankar ska ha varit utfört utav president Bashar al-Assad mot sitt eget folk i staden Douma. 

Både USA och Frankrike har tidigare varit överens om att kemvapenattacker skall besvaras med militära insatser mot Syriens regim.

Så sent som i går varnade även USA's president Donald Trump Ryssland, som aktivt har gett stöd åt Syriens regim. 

”Ryssland lovar att skjuta ned alla missiler som avfyras mot Syrien. Gör er redo Ryssland, för de kommer att komma, bra, nya och ”smarta”! Ni borde inte vara partners med ett gas-dödande djur som dödar människor och njuter av det”, skrev presidenten på Twitter.

Se videon nedan
Klicka här för att stänga reklamfilmen och se videon.

Se: STORBRITANNIEN SKICKAR UBÅTAR TILL SYRIEN

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter