Stäng

Nöje

Ska du resa hemifrån? Då bör du lägga ett mynt i frysen innan du åker

Här är ett knep som vi aldrig har hört talas om innan, att lägga ett mynt i frysen innan man åker hem ifrån kan faktiskt vara något utav det smartaste tipsen för en person på resande fot.

Varje dag finns det möjligheter att lära sig något nytt och det är precis vad du ska få göra nu! Du kommer få reda på varför du bör lägga ett mynt i frysen innan du åker på semester och vi lovar att det är sjukt smart!

Sheila Pulanco delade med sig utav detta otroligt smarta tips på Facebook och i nuläget har hennes tips delats utav över 425 000 människor och gillats hela 232 000 gånger! 

I samband med att orkanen Matthews härjade i USA bestämde sig Sheila för att dela med sig utav ett tips som dom flesta antagligen inte tänkt på innan, nämligen att lägga ett mynt i frysen innan man åker hemifrån. 

Tipset uppskattades utav hundratusentals personer som var tvugna att evakuera sina hem i samband med orkanen, men det fungerar lika bra om man bara ska åka på semster, eller vara borta några dagar!

Bild: Facebook

Så här skriver hon i sitt Facebook inlägg:

”Ställ en mugg med vatten i frysen. Låt vattnet frysa och lägg sedan ett mynt på toppen innan du lämnar det i frysen.

På så sätt kommer du, när du återvänder efter att ha varit evakuerad, kunna veta om din mat har blivit riktigt dålig och sedan frusit igen, eller om den har varit frusen hela tiden medan du varit borta.

Om myntet har fallit till botten av muggen så betyder det att all mat har tinat och att du borde kasta den. Men om mynten är antingen på toppen eller i mitten av muggen så kan dina matvaror fortfarande vara okej.

Det är också en bra idé att lämna det här i frysen hela tiden – så om du förlorar ström av någon anledning har du det här knepet att falla tillbaka på. Om du är osäker på din mat, kasta den bara. Huvudsaken är att allt är är säkert.”

Den som kom på detta super smarta tips först behöver verkligen en stor belöning!! Du slipper alltså att äta mat som har blivit dålig och vet direkt vad du behöver att slänga i soporna!

 

Se även: SÅ TAR DU BORT MÄRKEN I TRÄGOLVET

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter