Stäng

Nyheter

Pedofilers nya metod: Använder sömnpiller i godis

Det kommer in tips hela tiden om sajter som säljer övergreppsmaterial för barn. Denna gången handlar det om godis som innehåller sömnmedel

Barnrättsorginisationen Ecpat får in tips om sajter med övergreppsmaterial på barm, den senaste tiden har man fått in tips om en sajt som säljer sjuka saker som är avsedda för sexuell exploatering av barn.

DARKNET

En sida där ljuset inte hittar in, det är en hemlig del av internet som består av krypterade nätverk.

På Darknet finns det allt från barnpornografi till webshoppar som säljer vapen, kroppsdelar och droger.

Det finns även olika forum där sjuka personer delar med sig av övergrepp på barn.

Ecpat arbetar mot sexuella övergrepp på barn och de får in många tips om dessa gömda sajter.


– Forumen är många och har många användare. Ofta byter de plats men är fortfarande samma forum. Vissa av dem har uppåt 3 000 regelbundna användare, säger Thomas Andersson, senior rådgivare på Ecpat Sverige, till Nyheter24.

Thomas Andersson berättar att det kommit in tips den senaste tiden om en onlineshop som säljer saker som har med sexuell exploating av barn att göra.

– Den säljer till exempel "knockout-piller" som man kan köpa färdigförpackat i godispåsar. Den säljer information med kontaktpersoner i olika länder som du kan kontakta för att kunna få tillgång till barn om du reser dit, säger han.

"Knockout-piller" är ett sömnpiller, och finns även som spray och injektioner.

– Sajten säljer även bisarra och ovanliga saker, som till exempel kondomer i storlek extra small. Den säljer också pdf-guider i hur man skyddar sig på nätet och hur man gör övergreppsfilmer, säger han.

 

Thomas Andersson menar att denna onlineshop underlättar för pedofiler att begå brott:

– Att köpa kontaktinformation om vem du ska prata med för att få tillgång till ett barn eller att köpa "knockout-piller" i godispåsar är sådant som i sig kanske inte självklart är en olaglig produkt, men den kan ju bara användas för olagliga ändamål, säger han.

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter