Stäng

Teknik

Mest prisvärda mobilabonnemang 2018

Det finns en hel uppsjö utav mobiloperatörer där ute och det är inte alltid lätt att hitta vilket abonnemang som passar bäst. Vi hjälper dig i valet genom att lista dom bästa just nu!
Bild: pexels.com

Letar du efter det absolut bästa mobilabbonemanget du kan skaffa just nu? Vi går igenom dom absolut billigaste och mest prisvärda! Här är det mest prisvärda mobilabbonemanget år 2018!

Allt för många av mina vänner sitter på mobilräkningar som är över 500kr upp till tusenlappen i månaden, men varför undrar jag? Varför skaffar dom sig inte ett nytt abbonemang? 

"Vet dom inte att dom bara förlorar massa pengar på att ha kvar samma gamla mobilabb som dom haft sedan 2008?"

Det är faktiskt så mobiloperatörer tjänar pengar, alla kunder som har sitter på gamla och urålderliga abbonemang sedan forntiden som bara kostar massa onödiga pengar och inte är speciellt bra heller för den delen. Dom kanske helt enkelt inte vet att det finns mycket bättre alternativ nu för tiden! Speciellt från nyare och fräshare operatörer så som Vimla och Fello? 

Längre ner i texten hittar du en stor genomgång utav vilken av operatörernasom är bäst, men vill du inte vänta så hittar du svaret redan här. Det mest prisvärda abbonemanget finns hos Vimla och med hjälp av denna länk får du 10kr rabatt varje månad på din faktura!

 

Bild: pexels.com

Sen finns dom klassiska stora operatörerna så som Telia, Tele2 och 3, dessa operatörer verkar vara populära bland personer som är lite äldre och ofta har personerna varit kunder hos dessa under en längre tid och kanske inte brytt sig om att byta. 

Vi kommer inte att gå igenom några av deras abbonemang idag, efter som dom inte ens når topp 5 över dom mest prisvärda abbonemangen just nu!! Ne, det finns bra mycket bättre alternativ! 

Vad är ett bra abbonemang? 

Enligt mig ska ett bra abbonemang vara billigt, innehålla så mycket surf så möjligt, det ska vara gratis att smsa och ringa till alla! Sen så är det också viktigt att operatören verkar i ett bra nät som har täckning över hela Sverige! Vi kollar också på kundnöjdheten operatören har fått!

Billigaste abbonemanget som uppfyller kriterierna? - Vimla 2GB - 100kr/mån

Så här kom vi fram till svaret, genom att jämföra dom absolut billigaste teleoperatörerna Comviq, Vimla, Fello, Hallon, Halebop med minst 2GB i surf. Och ranka dessa operatörer i respektive kategori kom vi fram till att Vimla är den absolut bästa operatörern att välja för dig som vill ha ett prisvärd och bra abbonemang.

Se rankingen nedanför. 

Prisrankning av billigaste

1. Vimla 100kr/mån (90kr/månaden med denna länk)

2. Hallon 99kr/mån

3. Fello 145kr/mån

4. Comviq 145kr/mån

5. Halebop 169kr/mån

Maximal surfmängd

1. Vimla 100GB - 350kr/mån (3,5kr/GB) 

2. Comviq 40GB - 295kr/mån (7,4kr/GB) 

3. Hallon 25GB - 249kr/mån (10kr/GB)

4. Fello 30GB - 345kr/mån (11,5kr/GB)

5. Halebop 30GB - 369kr/mån (12,3kr/GB)

Hur är 4G täckningen? Här är nätkartorna!

1. Halebop och Fello använder sig utav Telias nät, täckningen över Sverige är mycket bra!

Telias 4G nät över Sverige - Bild: Tackningskollen.se

 2. Vimla och Comviq använder sig utav Telenors nät, täckningen över Sverige är mycket bra och kan ses nedan. 

Telenor och Telia har utan tvekan de bästa näten i Sverige. Bild: tackningskollen.se

3. Hallon går under 3's nät, täckningen över Sverige är mycket dålig

Bor du norr om Stockholm bör du avstå från 3 - Bild: Tackningskollen.se

Fria samtal och sms? Alla förutom Halebop, som kör med 50 samtal och 500 sms!

Hur är det då med kundnöjdheten? 

"Skala 0–100. Generellt sett har branscher och företag som erhåller betyg under 60 i kundnöjdhet stora svårigheter att motivera sina kunder att stanna kvar hos sig, medan betyg över 75 pekar på en stark relation mellan företag och kund." 

1. Halebop – 73,6
2. Vimla – 72,3
3. Comviq – 71,5 
4. Övriga – 69 
5. Tele2 – 68,1 
6. Telia – 66,6 
7. Telenor – 65,9 
8. Tre (Hallon) – 58,6 

Källa: Svensk Kvalitetsindex

Vinnare!!

Vimla är enligt oss solklara vinnare!
Bild: pexels.com

Vimla erbjuder det billigaste abbonemanget för dom som inte surfar så mycket, men erbjuder även det billigaste för dom som surfar super mycket med 100GB för 350kr!

Dom delar nät med Telenor som har ett utav Sveriges bästa mobilnät, med bra 4G täckning i från Norr till Söder. 

Fria samtal, fria sms, din obrukade surf sparas automatiskt och det finns varken någon bindningstid eller uppsägningstid hos Vimla! Det är vad vi kallar en bra deal!

Hade vi valt det mest prisvärda abbonemanget för en normal användare så skulle vi nog ha slagit till på 15GB surf för 210kr i månaden, bättre än så blir det inte!

Just nu får du 10kr rabatt på alla abbonemang från Vimla (VARJE MÅNAD), om du klickar på länken nedan!

15GB SURF - Fria samtal och mess, ingen bindningstid och ingen uppsägningstid!

 

Dela artikeln

Dela på Twitter