Stäng

Givande

Forskning visar att vin kan vara bra för hjärnan

En studie från Punchester Universitetet i USA visar att vin faktiskt kan vara bra för dig, om du dricker det i rätt mängd.

Alla vet ju att det inte är så bra att dricka alkohol i en större mängder, det kan leda till en rad hälsoproblem. Men en färsk studie från forskare i USA visar att en lagom mängd alkohol kan faktiskt vara bra för din hjärna. 

CNCB rapporterar om en studie som nyligen genomfördes på Punchester University, där forskarna kom fram till att en liten mängd alkohol, ungefär ett vinglas kan främja din hälsa. 

Alkohol i liten mängd kan enligt studien förebygga inflammation och att hjälpa till att rensa bort gifter som bildas i hjärnan, inkluderat gifter som är kopplade till allvarliga sjukdommar så som Alzheimers,

Bild: Pixabay

”Tidigare studier har visat att ett lågt alkoholintag är förknippat med mindre risk för demens medan ett högt intag av alkohol under flera års tid kan öka risken för försämrad kognitiv hälsa”, säger en av huvudförfattarna till studien, Maiken Nedergaard,

”Den här studien kanske kan hjälpa oss förstår varför det är så. Specifikt så verkar små doser alkohol förbättra hjärnhälsan”.

Det är dock viktigt att komma ihåg att detta endast gäller alkohol i små mängder, det är alltså okej att ta sig ett vinglas nån gång i bland. Det är alltså inte hälsosamt att dricka alkohol varje dag, detta kan istället medföra större risk att drabbas av allvarliga sjukdommar så som stroke, cancer och högt blodtryck. 

Se videon nedan
Klicka här för att stänga reklamfilmen och se videon.

Se även: VAD HÄNDER EFTER 1, 2, 3 GLAS VIN? – DESSA BILDER SÄGER ALLT!

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter