Stäng

Nöje

Föräldrar oroliga efter att bilden sprids på Facebook - "Uppmanar barn att lägga metall i mikron"

En bild som laddades upp av sidan "Meme" på Facebook har nu orsakat lite panik för föräldrar som har unga barn.

Internet och speciellt Facebook är fyllt utav roliga bilder och videos, och i bland även mindre roliga bilder.. 

En bild som delades av Facebookgruppen "Meme" som föreslår att man ska lägga in metall i mikron, vilket kan vara livsfarligt!

Bilden är självklart ett skämt, men för ett litet barn kanske det inte är så självklart! Vilket har gjort många föräldrar oroliga över att deras barn ska testa på utmaningen.

 

Bild: Facebook

Bildskaparen uppmanar att man ska lägga en boll med folie i mikron för att sedan sätta på mikron och låta den ligga där i 6-7 minuter, vad som lovas är en skinande och rund bol av metall.

Att lägga metall i mikron är absolut ingenting man bör göra, då mikron kan förstöras totalt av detta. Vi kan tänka oss att om man har riktig otur kan det även börja att brinna utav gnistorna som uppstår.

Nyheter24 tog reda på hur farligt det egentligen är.

– Det som värmer upp maten i en mikrovågsugn är så kallade mikrovågor och de kommer fastna med sin energi på mat som innehåller vatten men de kommer också fastna på metall. Finns det metall i mikron så kommer den bli varm och det blir oftast gnistor, säger fysikern Göran Manneberg till Nyheter24

Han berättar även att det inte är någon livsfara för personen utanför mikron, men mikron kommer definitivt att förstöras. 

Även om det inte är livsfarligt, så kan man ju så klart ha oturen med sig. Hur som helst så är detta inget man ska uppmana barn att göra!!

Se videon nedan

Källa: Nyheter24

Omslagsbild: Nyheter24

Dela artikeln

Dela på Twitter