Stäng

Nöje

Eleven strippade i protest mot professorn som tyckte att hon klädde sig opassande

Studenten Letitia Chai tog av sig kläderna framför lärare och elever Cornell universitetet i Ithaca under sin avhandling i protest

När professorn och läraren Rebekah Maggor kommenterade 18-åriga Letitia Chais klädsel som bestod av en skjorta och ett par korta shorts bestämde hon sig för att göra en kupp undre sin avhandling i protest. 

Det var under en repetition som läraren och professor Maggor valde att kommentera Letitas klädsel.

– Framför hela klassen sa läraren, att jag lyfte killarnas fokus från min presentation till min kropp. Hon sa att jag gjorde ett ställningstagande genom att bära dessa kläder. Jag sa till henne att jag aldrig i livet skulle ändra mitt ställningstagande för att göra henne eller någon annan nöjd, säger hon, enligt Daily Mail.

Youtube

Då en annan student hade hållit med läraren lämnade Letitia klassrummet. Därefter ska läraren kommit efter och frågat vad Letitias mamma hade tyckt om kläderna varav Letitia svarade: ”Min mamma är professor i feminism, kön och sexualkunskap. Hon har inga problem med mina shorts”.

När skolans egna tidning Cornell Sun intervjuar professorn säger hon:

- ”Jag berättar inte för mina studenter vad de ska bära eller säger åt dem vad som är en lämplig klädsel. Jag säger åt dem att reflektera själva och uppmuntrar dem att ta egna beslut”. 

Klippet fick snabbt viral spridning men åsikterna kring vad man tycker är passande eller opassande, uttalandet eller shortsen delar folk i två grupper.

Efter att ett Facebookinlägg med videon på händelsen spridits var det flera elever i klassen som försvarade läraren. Enligt dem ville läraren endast visa på det viktiga i hur man presenterar sig när man pratar inför andra. Dessutom ska läraren ha bett om ursäkt flera gånger menar de, och hållit med om att kommentaren om de korta byxorna är både kulturell och politisk laddade, skriver Daily Mail.

 

Se videon nedan
Klicka här för att stänga reklamfilmen och se videon.

Dela artikeln

Dela på Twitter