Stäng

Givande

Dött spädbarn hittades i en väska utanför Stockholm

Det är fruktansvärt, utredningen pågår..

Under söndagen larmades polisen till ett villamoråde i Öståkers kommun. Det var efter misstankar om att det begåtts et grovt brott.

Samma kväll blev en person anhållen för sannolika skäl till brott, enligt Aftonbladet var det en kvinna som blivit anhållen.

En väska ska ha hittats i det området som är avspärrat och Aftonbladet skriver att de ska ha legat ett dött spädbarn i väskan, som ska ha legat där ganska länge.

Åklagarmyndigheten och polisen ville inte säga för mycket men under morgonen idag på måndag så säger informationschefen  såhär:

– Det är ett beslut som den ordinarie åklagaren får fatta när hen får ärendet, vilket sker under förmiddagen. Då får den åklagaren bedöma vad vi ska gå ut med. Att vi inte går ut med brottsrubricering beror på att vi inte vill förstöra utredningen.

"Utredningen är i ett inledande skede och förundersökningssekretess råder. För att bedriva en så effektiv utredning som möjligt kan i nuläget inga ytterligare detaljer om det misstänkta brottet, rubricering eller den frihetsberövades person att lämnas av åklagare" skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter