Stäng

Givande

Detta är sketchen om Sverige som hela Danmark skrattar åt just nu

Och vi svenskar skrattar också..

Vårt grannland har gjort det igen, Danmark har skojat med storebror Sverige.

Denna gången är det Jonatan Spang, komikern som blivit populär från tv-programmet Tæt på sandheden (betyder ungefär "Nära sanningen") där han i en sketch uppmärksammat skillnaderna mellan svenskar och danskar.

Sketchen är en parodi på serien Bron och handlar om att danskar är mycket friare än oss svenskar som inte vågar säga något. Sketchen har sitt ursprung ur kalabaliken som uppstod runt Peter Springare, polisen som yttrade sig om kriminaliteten i sverige och hur många procent av de kriminella som var utländska.

– Vi försöker visa skillnaden mellan Danmark och Sverige när det gäller debattens ton. Vi tror att svenskarna har gått för långt när det gäller vad man får säga och inte säga i den offentliga debatten, säger programledaren Jonatan Spang till Nyheter24. 

Han menar även att danskar får sig en känga i sketchen:

– Ja, den danska polisen är helt klart en parodi, och kanske är det så svenskar ser oss danskar – som riktiga "hillbillies".

Och vem vet, en vacker dag kanske vi blir lika fina dælige som danskarna, vi måste bara förlora 2/3 av vårat land till en tjock 45-åring som raskat över isen.

 

Deal with it.

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter