Stäng

Nyheter

Brukar du blåsa händerna i handtorken på offentliga toaletter? Usch och blä!

På många offentliga toaletter finns det maskiner där man kan stoppa in sina händer så blåser maskinen händerna torra. Här har du en stark anledning till varför du kanske inte bör använda dessa.......

På många offentliga toaletter finns det moderna handtorkningsmaskiner där man ska placera händerna i maskinen som blåser händerna torra. 

Men är det så fräscha egentligen?

Gjorde ett bakterietest

Nichole Ward från Kalifornien ville testa hur många bakterier som kan finnas i en sådan maskin, en Dyson Airblade. Efter att ha stoppat in en petriskål i handtorken under tre minuter förslöt Nichole Ward skålen och efter två dagar var den fylld av bakterier.

“Det här är de stammar av patogena svampar och bakterier som du sveper runt dina händer, när du egentligen tror att dina händer är rena.” skriver hon i inlägget och uppmanar folk till att aldrig mer använda en handtork, utan istället torka händerna med papper". 

Och när det ändå är riktiga förkylningstider som det är nu kan man lära sig att ta med pappret och öppna dörren med för att sedan slänga pappret utanför toaletten så det inte fastnar nya bakterier på dina nytvättade händer från handtaget! 

Nyheter 24

Handtorken blåser bakterier

"En studie som forskare på brittiska University of Westminster gjort visar att Dyson Airblade är den mest bakteriespridande handtorken. Den sprider 1 300 gånger mer bakterier än en pappershandduk och 60 gånger mer bakterier än en traditionell handtork, skriver sajten Feber.

Airblade blåser iväg luft i en hastighet närmare 700 kilometer i timmen och bakterierna kan då spridas i upp till tre meter från enheten. För en traditionell handtork är spridningen av bakterier upp till 75 centimeter och en pappershandduk 25 centimeter"

Källa Nyheter 24 

Se när Nicole gjorde testet, du kommer troligtvis inte använda dessa maskiner igen!

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter