Stäng

Nyheter

Berg-och dalbanan krashade - 10 personer skadade

Det som inte får hända, hände

För några dagar sedan (15 juni) så gick en berg-och dalbana sönder i Daytona Beach - Olyckan orsakades av att vagnarna lossnade från rälsen och förr 10 meter ner mot backen.

Alla tio passagerare som åkte med i attraktionen fördes till sjukhus och det finns fortfarande inga rapporter kring läget hos de drabbade.

 

Sasha Staton, talespersonen för brankåren i Daytona Beach sa såhär:

– Allt som allt så var det tio passagerare som räddades av brandmännen från de hängande rälsvagnarna. Fyra personer satt i vagnen längst fram som pekade rakt ner mot marken. Fyra stycken till satt i vagnen bakom och ytterligare två satt i den tredje vagnen, förklarar Sasha Staton för Daytona Beach News-journal.

– Brandmännen från Daytona Beach gjorde ett fantastiskt jobb när de klättrade upp med hjälp av brandbilen för att hämta ner de skakade passagerarna som fastnat i berg- och dalbanan. Våra brandmän ställdes inför en farlig uppgift när de så fort som möjligt arbetade för att rädda alla inblandade.  

Attraktionen "Sand Blaster" är 25 meter hög och nästan en kilometer lång, attraktionen öppnades augusti 2013. Attraktionen var begagnad från början när den installerades, över 40 år gammal.

Se videon nedan

Dela artikeln

Dela på Twitter